Brasserie Eat& Meet, eten en genieten

LEUSDEN – Sinds deze zomer staan Vincent en Chantal Hoogendoorn aan het roer van de brasserie op ‘t Erf in De Hamershof. Ze gaven hun onderneming een naam die de bedoeling van een bezoek uitstekend typeert, Eat&Meet, een brasserie met een gezellige sfeer waar iedereen zich welkom voelt of het nu voor koffie met een taartje is, voor een uitgebreide lunch of een diner, maar ook voor even heerlijk bijkletsen onder het genot van een goed glas. Eat& Meet als het verlengde van de woonkamer, ongedwongen met of zonder culinaire twist.

Lekker eten, dat is Vincent Hoogendoorn wel toevertrouwd. Koken en het bedenken van nieuwe gerechten is zijn lust en zijn leven. ,,We zijn druk bezig met het samenstellen van de winterkaart. Bij ieder gerecht ben je dan eigenlijk aan het componeren, een beetje zoet een zuurtje en een tikje hartig. Mooi is dat. Natuurlijk doe ik dat niet alleen, je luistert naar de wensen van je klanten en je overlegt veel met de leveranciers. Bijvoorbeeld met Bakker Boersma, hij is onze vaste broodleverancier en speciaal voor ons heeft hij het cranberry/notenbrood bedacht.” Eerlijke producten, Hoogendoorn werkt er graag mee. ,,Ik gebruik steeds meer streekproducten. IJs van Hoeve Ruitenbeek, kaas van De Kopermolen, het is even wat meer werk, maar de moeite dubbel en dwars waard.”

Zelfs nu al, na amper een halfjaar open, kent Eat en Meet al succesnummers. ,,Iedere vrijdag en zaterdag hebben we verse visgerechten op het menu. Wat dat zijn, is telkens een verrassing. Dat hangt helemaal van het aanbod op de visafslag die dag af. We merken dat we nu al gasten speciaal voor de vis binnenkrijgen. Verder is de door onszelf bedachte etagère met lekkere hapjes erg gewild. De gerechtjes geserveerd op canapés variëren, telkens vers en telkens anders, aangepast naar de wens van de gast.’’

De kaart van Eat& Meet biedt een grote keus. Naast bijzondere gerechten als een Thaise salade met gemarineerde kip en kokos, cranberry brood met geitenkaas, pecannotenen bloemenhoning of een sandwich met Indiase kikkererwten mousseline met gemarineerde champignons, gepofte paprika en Wasabinoten is er ook ruimte voor een broodje kaas en een echt Hollands saucijzenbroodje.

Eat en Meet is van maandag tot en met donderdag open vanaf 10 uur tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur. Verder is de brasserie af te huren door groepen en bovendien verzorgen de Vincent en Chantal de catering voor feesten en zakelijke bijeenkomsten.

Brasserie Eat&Meet

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.